Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ο φασισμός της ΕΣΗΕΑ στα ΜΜΕ

Αυτές τις μέρες οι δημοσιογράφου απεργούν. Και απεργούν όλοι. Χωρίς καμμία εξαίρεση.

Κάποτε, την επόμενη μιας άλλης απεργίας, άκουσα δημοσιογράφους στο Βήμα FM που παίνευαν το κίνημά τους για την καθολική συμμετοχή που τους ξεχωρίζει από άλλους εργαζόμενους που δεν παρουσιάζουν αντίστοιχη υπευθυνότητα.

Το πιο εντυπωσιακό το άκουσα αρκετή ώρα πριν από τον ίδιο ραδιοσταθμό (αντιστρέφω χρονικά τη ροή εσκεμμένα). Δημοσιογράφος προηγούμενης εκπομπής έψεγε την ΕΣΥΕΑ για την μόνιμη επιλογή της να απεργεί την ταυτόχρονα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι λαϊκές συγκεντρώσεις τηλεοπτικά την ίδια μέρα, αλλά και στα έντυπα την επόμενη. Στην διαμαρτυρία του προσέθεσε και το ακόλουθο:

Οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να μην απεργήσουν όταν το εξαγγείλει η ΕΣΗΕΑ. Όποιος τολμήσει να εμφανιστεί στη δουλειά του αποβάλλεται από την ΕΣΗΕΑ και χάνει όλα τα ασφαλιστικά του δικαιώματα...

Ειδικά το τελευταίο υποθέτω ότι είναι αντισυνταγματικό και παράνομο. Δεν μπορεί να χάνει τα δικαιώματα για τα οποία έχει υποστεί κρατήσεις και αντιστοιχούν σε πραγματικό χρόνο εργασίας. Έστω η αποβολλή από την Ένωση Συντακτών μπορεί να έχει μια βάση (κι αυτή φασιστική/σταλινική), αλλά η απώλεια της ασφάλισης είναι πέρα από κάθε λογική.

Προφανώς η ΕΣΗΕΑ καταφέρνει με την ανοχή της πολιτείας να κρατάει όλο το κοπάδι μαντρωμένο. Γιατί έτσι αντιμετωπίζει τους δημοσιογράφους, σαν ζώα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου