Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Επιστροφή στο ΣΥΡΙΖΑ

Ο προβληματισμός μου για την ψήφο μου στις προσεχείς εκλογές συνεχίζεται αμείωτος. Προσπαθώ να απομονώσω τα συναισθήματα φόβου και οργής, ώστε να μεγιστοποιήσω την πιθανότητα να επιλέξω γόνιμα.

Η ΝΔ θα ήταν η επιλογή μου μόνο ως αποτέλεσμα ωμού εκβιασμού από την πλευρά των Ευρωπαίων. Τους θεωρώ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, τους καταστροφείς της Ελλάδας. Λεηλάτησαν με τον χειρότερο τρόπο το κράτος. Επέβαλλαν την χείριστη μορφή κρατισμού, διοχετεύοντας όλους τους πόρους προς τους κύκλους τους. Επέτρεψαν τις απίστευτες υπεξαιρέσεις που περιγράφει ο Κώστας Βαξεβάνης, με πλήρη στοιχεία, στο προηγούμενο τεύχος του HOT DOC. Είναι πραγματικά συγκλονιστικός ο τρόπος που καταχράστηκαν οι ίδιοι οι τραπεζίτες τις, πλέον παραπαίουσες, τράπεζές τους. Μπορεί να προσπαθεί να πείσει ότι εκφράζουν τον φιλελευθερισμό, αλλά οι πράξεις τους αποδεικνύουν ότι αποτελούν υποκριτικούς υπερκρατιστές. Επίσης οι θέσεις τους στα θέματα των πολιτικών ελευθεριών είναι σε αντίθεση με τις δικές μου. Άλλωστε η συστράτευση όσων φασιστικών στοιχείων διέθετε ο ΛΑΟΣ είναι μία ακόμα ένδειξη.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ συμφωνώ σε πολλά. Στις πολιτικές ελευθερίες, στην εξωτερική πολιτική, στην ασφάλεια (που τοποθετείται κάτω από την ελευθερία) και κυρίως στο γεγονός ότι τα στελέχη του είναι "καθαρά". Βρίσκονται σε ένα κόμμα που μέχρι πριν 3 χρόνια βρισκόταν στα όρια να βρεθεί εκτός βουλής. Αν ήθελαν "οφέλη" θα είχαν κάνει τη γνωστή διαδρομή προς το ΠΑΣΟΚ.
Στον οικονομικό τομέα διαφωνώ με τις γενικές σοσιαλιστικές διακηρύξεις τους. Όμως, οι σημερινές θέσεις τους, όπως εκφράζονται από τον κ.Δραγασάκη τόσο στο επίσημο site, όσο και στην απάντησή του σε γνωστό blog, είναι άρτιες και εμπεριστατωμένες. Αν δει κανείς τον πρόεδρο Obama σε αυτό το video, νομίζει ότι έχει ενταχθεί στο ΣΥΡΙΖΑ (χρειάζονται άλλωστε κάποιον που να μιλάει σωστά Αγγλικά :).

Με την Δράση του Στ.Μάνου συμφωνώ απόλυτα. Όπως και με το κόμμα των Πειρατών. Όμως, σε αυτή τη φάση θεωρώ πιο σημαντικό να πάρει την 1η θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, να περάσουμε στην απλή αναλογική και μετά θα μπορούμε να ψηφίζουμε ελεύθερα όποιο κόμμα θεωρούμε ότι βρίσκεται πιο κοντά στις θέσεις μας. Η απλή αναλογική είναι απαραίτητη για την πολιτική αναμόρφωση της χώρας. Βραχυπρόθεσμα γιατί καταβαραθρώνει τα δύο κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα και μακροπρόθεσμα γιατί θα καταστήσει τόσο τα κόμματα (μικρά και μεγάλα) όσο και τους πολίτες περισσότερο υπεύθυνους.

Ο φόβος για την παραμονή στο Ευρώ παραμένει. Όμως δεν βλέπω πως μπορεί να υπάρξει επόμενη μέρα με τα διεφθαρμένα κόμματα που κατάντησαν την Ελλάδα στον ευτελισμό που βιώνουμε.

Η ελπίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ισχυρή από το φόβο.


3 σχόλια:

  1. Για να επιτείνω τη σύγχυσή σου,ρίξε μια ματιά στο youtube να καμαρώσεις το Σλαβόι Ζίζεκ,εμβληματικό "φιλόσοφο" και μέντορα του Τσίπρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βαγγέλη κάποτε πρέπει να αποκτήσουμε το δικαίωμα να ψηφίζουμε το κόμμα που μας αντιπροσωπεύει και να μην πηγαίνει η ψήφος μας στα σκουπίδια.
    Έχουμε την μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουμε πραγματική δημοκρατία και απλή αναλογική. Αν κάποτε θέλεις ο Στέφανος Μάνος ή όποιο άλλο κόμμα πιστεύεις να έχει ελπίδες να επηρεάσει, κατά το ποσοστό του, το πολιτικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα, πρέπει να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ, κι ας μην συμφωνούμε.
    Όπως κι αν φοβόμαστε ότι πράγματι η ΝΔ θα κάνει διαφορά ως προς το ποιος θα μας κρατήσει στο Ευρώ, πρέπει να της ψηφίσουμε. Όμως ευτυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει επαρκής τούμπες για να μην υφίσταται αυτό το δίλημμα.
    Καλή ψήφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο συριζα επι αλαβάνου ειχε μια διαφορετική κατέυθυνυση θεωρώ ότι ο συριζα επι τσίπρα έχει γινει το λόμπι της δραχμής του καθε αριστερού βολεμένου επι πασοκ και φυσικά του κάθε συνδικαλιστή που μέχρι το 2009 τα έπαιρνε γερά απο το δημόσιο...για μένα ο ΣΥ.ΡΙΖΑ ειναι η ντροπή της Αριστεράς και δυστυχώς ο λαικισμός του ακόμα καλά κρατεί, αντίθετα φωνές όπως των πειρατών ή και της δράσης/δημιουργίας ξανά μπορεί να φέρουν την άνοιξη γιατί κινούνται σε σταθερά λογικά πλαίσια. ή ηττα του συριζα ήταν δεδομένη στις τελευταίες εκλογές αν και δεν ειμαι δεξιός στηρίξα ΝΔ για να μην βγεί ένα νέο πασοκ του 81 στην Ελλάδα που θα την διαλούσε ακόμα χείροτερα δεν ξέρω εαν έκανα λάθος η σωστό αλλά πιστεύω ότι στις επόμενες εκλογές θα δημιουργηθεί ένα δυνατό μέτωπο απο νέα κόμμματα ίσως απο τους πειρατές και τον μάνο που θα φέρουν την άνοιξη και ο συριζα θα ανήκει στο χρονοντόυλαπο της ΙΣΤΟΡΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή