Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες


Δεν είναι μόνο η άκρα δεξιά. Είναι μια μεγάλη μάζα (πλειοψηφία;) των Ελλήνων που αρνούνται το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα της ψήφου σε ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και μεγαλώνουν την οικογένειά τους στην Ελληνική επικράτεια.
Όταν δεν είχαν ανοίξει τα σύνορά μας, περηφανευόμασταν ότι δεν είμαστε ρατσιστές και κατηγορούσαμε του αμερικάνους ότι φέρονται ανάρμοστα σε μαύρους και μειονότητες.

Εμείς εδώ αρνούμαστε σε ανθρώπους που αποτελούν το 1% και το 2% του ελληνικού λαού να εκπροσωπούνται στη βουλή. Φοβόμαστε μήπως οι μουσουλμάνοι της Θράκης μπουν στη Βουλή και πουν πως έχουν τουρκική καταγωγή. Ξεχνάμε ότι το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού περιλαμβάνεται στον χάρτη ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ο οποίος είναι τμήμα του συντάγματός μας. Στη βάση της συνθήκης της Λωζάνης, επιβάλλουμε σε κάποιους συμπλίτες μας να προσδιορίζονται διαφορετικά από αυτό που επιθυμούν. Λες και υπάρχει κίνδυνος να αποκολληθεί τμήμα της ελληνικής/ευρωπαϊκής επικράτειας.

Μου κάνει εντύπωση ότι όσοι ισχυρίζονται πως είναι εναντίων των μεταναστών, αυτοπροσδιορίζονται ως πατριώτες και θεωρούν την Ελληνικότητα ως μέγιστη αρετή. Ταυτόχρονα θεωρούν πως αναπόσπαστο κομμάτι είναι και η ορθοδοξία.

Μου φαίνεται παράδοξο να ταυτίζουμε την κλασσική Ελληνική παιδεία με τον χριστιανισμό, όταν ο τελευταίος έχει επιτεθεί αβυσσαλέα στην αρχαία ελληνική σκέψη (δεν εννοώ την διδισκαλία του Ιησού - αυτή δεν έρχεται σε αντίθεση με τίποτα - εννοώ την πολιτική της εκκλησίας μετά τον Μέγα Κωνσταντίνο).

Επίσης, σύμφωνα με την βασική αρχή του Χριστιανισμού, οφείλουμε να αγαπάμε τον πλησίον μας και να μοιραζόμαστε ό,τι έχουμε με τους φτωχότερους.

Πως γίνεται όσοι δηλώνουν φανατικοί Έλληνες και Χριστιανοί να αρνούνται την ελληνική παιδεία, τα δημοκρατικά δικαιώματα και την αγάπη τους στους αλλοδαπούς;

Μάλλον δεν είναι ούτε έλληνες, ούτε χριστιανοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου