Το ερώτημα του θέματος αναφέρεται στην Ελληνική κυβέρνηση. Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και έγινε και η οριστική διευθέτηση του χρέους.
Στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, όπως αναφέρεται και εδώ, επιλέγεται η ολοκληρωτική απεμπόληση του Ελληνικού κράτους. Χωρίς καμία υπερβολή. Η Ελληνική κυβέρνηση του Γεωργίου Α. Παπανδρέου δημιούργησε μια εταιρεία που θα ελέγχεται ουσιαστικά από την ΕΕ και θα έχει την δυνατότητα να παραδόσει όπου θέλει, ό,τι θέλει. Η πραγματικότητα, όπως προκύπτει από τον ίδιο το νόμο είναι ακόμα χειρότερη από την προηγούμενη διατύπωση.
Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από μόνη της επαρκεί για να χαρακτηριστούν οι κυβερνώντες ως προδότες. Όταν το διάβασα σκέφτηκα ότι καλύτερα να πτωχεύαμε, παρά να αφήναμε τη χώρα μας βορά σε κάθε ξένο.
Λίγες εβδομάδες μετά, η ΕΕ αποφάσισε την πλήρη ανάληψη του ελληνικού χρέους. Αν προσέξετε ακριβώς τι ορίζεται, θα παρατηρήσετε ότι:
- Δανείζουν τη χώρα μας με όσο κεφάλαιο χρειάζεται για να καλύψει τις δανειακές της υποχρεώσεις μέχρι το 2020.
- Αυτό το δάνειο είναι χαμηλότοκο και, κυρίως, με περίοδο χάριτος μέχρι το 2020!
Αυτό το τελευταίο, αν συνδυαστεί με το γεγονός ότι εντός της δεκαετίας αναμένεται να γίνει ένα ενιαίο υπουργείο οικονομικών της Ευρωζώνης και την έκδοση Ευρωομολόγου, σημαίνει ότι το χρέος μας παύει να βαραίνει την Ελλάδα. Μετά την περίοδο χάριτος το ενιαίο υπουργείο οικονομικών θα συντάσσει προϋπολογισμό για ολόκληρη την Ευρωζώνη και το χρέος όλων των χωρών θα αντιμετωπίζεται σε ενιαία βάση είτε με προϋπολογισμούς που θα περιλαμβάνουν και τα ευρωομόλογα.
Είναι προφανές, ότι οι χώρες της ΕΕ δεν θα αποφάσιζαν την ανάληψη του Ελληνικού χρέους αν δεν συνέβαιναν δύο γεγονότα:
- Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την Ελληνική Βουλή.
- Ο εκβιασμός των αγορών μέσω του "ντόμινο" απειλής χρεοκοπιών των οικονομιών της Ιταλίας και κατ' επέκταση της Γαλλίας και ακόμα και της Γερμανίας.
Αυτοί οι λόγοι με έχουν προβληματίσει στο βαθμό που δεν μπορώ να καταλήξω αν η σημερινή κυβέρνηση ελέγχεται από προδότες ή σωτήρες.
Επειδή είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, θέλω να ελπίζω ότι οι καταχρηστικές δυνατότητες που παραδίνονται στους δανειστές μας μέσω του μεσοπρόθεσμου θα σκοντάψουν στην κοινοτική νομοθεσία. Έτσι κι αλλιώς σκοντάφτουν στο Ελληνικό σύνταγμα, αλλά θέλω να πιστεύω ότι είμαι απλώς αισιόδοξος και όχι... ηλίθιος.