Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Τι όνειρο είδα χθες.


Περνάω από μια πλατεία και σε ένα εστιατόριο κάθεται ο Πάγκαλος μαζί με έναν άστεγο. Τυπικό λέτσο. Βρώμικο, αξύριστο με τρύπια ρούχα κλπ.
Παραγγέλνει ο Πάγκαλος, καθώς ο άστεγος δεν γνωρίζει τέτοιες διαδικασίες και εντός ολίγου το γκαρσόνι φέρνει ένα σωρό λιχουδιές μεζεδοπωλείου. Αστράφτει το πρόσωπο του άστεγου. Αρπάζει άγαρμπα το πιρούνι του, τσακώνει μια τυροκροκκέτα και μέχρι να τη βάλει στο στόμα του μένει άναυδος...
Ο Πάγκαλος έχει ήδη καταβροχθίσει ένα πιάτο κολοκυθοκευτέδες, δύο πιάτα πατάτες και ετοιμάζεται να σαρώσει και ένα σπετζοφάι.
Ο λέτσος παραμένει άναυδος. Ο Πάγκαλος συνεχίζει ακάθεκτος και εντός ολίγου έχουν απομείνει άδεια πιάτα, ένα κοιλαράς Πάγκαλος και ένας φουκαράς με μια τυροκροκέτα που παραμένει αιωρούμενη μπροστά από ένα στόμα ανοικτό. Όχι για να λάβει την πιρουνιά, αλλά από σοκ και δέος.
Ο άνετος κοιλαράς Πάγκαλος, χωρίς καν να κοιτάει τον κακομοίρη δίπλα του κάνει ένα νεύμα στο γκαρσόνι.
Φτάνει ο λογαριασμός: €60. Βγάζει το πορτοφόλι ο Πάγκαλος, αφήνει €30 και γυρνάει στον παραμένον άναυδο άστεγο.
Ο άστεγος κοιτάει ακόμα με το στόμα ανοικτό και αιωρούμενη την μπουκιά. Ο Πάγκαλος τον κοιτάει με περιφρόνηση και του λέει: "Τι κοιτάς; Βγάλε να πληρώσεις. Αφού μαζί τα φάγαμε. Άσε και λίγο μπουρμπουάρ γιατί δεν έχω ψιλά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου